• Stredná odborná škola obchodu, služieb a rozvoja vidieka - Kereskedelmi, Szolgáltatóipari és Vidékfejlesztési Szakközépiskola, Dunajský rad 138, Kravany nad Dunajom

   • A Karvai Mezőgazdasági Tanonciskola a Nyitrai Kerületi Bizottságtól július 9-i dátummal megkapja alapítólevelét, s így szeptember 1-én megnyitja kapuit. Az alapítólevél szerint az intézmény legfontosabb célja, hogy alapképzést nyújtson azoknak a fiataloknak, akik a mezőgazdaságban kívánnak elhelyezkedni.

    Az iskola a tanítás biztosításának céljából megkapja Láng Gusztáv gépgyáros államosított kastélyát, melyet két év alatt sikerül átépíteni: a földszintes épületre emelet kerül, fokozatosan kialakítják a tantermeket, a konyhát, az iskolai éttermet, a melléképületeket pedig tanműhelyekké és raktárakká alakítják át. A főépületben kap helyet a diákotthon, melynek befogadóképessége 150 fő. 

    Az iskola további alkalmazottai voltak még: könyvelőnőként Drinóczi Karolina, raktárosként Vyleta Stanislav, főszakácsnőként Marcsa Mária, szakácsnőként Jaksa Katalin és Kerekes Gabriella, járművezetőként és fűtőként Halász József, vincellérként Bugany Vilmos, kertészeti dolgozóként Dudok Mihályné, Gulyás Istvánné, Halász Józsefné, Kakula Károlyné, Káčer Istvánné, Ovszenák Lászlóné, Sabla Imréné, Turcsek Jánosné és Virág Józsefné.